Press "Enter" to skip to content

En malta odottaa kevättä!

Olen aivan korviani myöten täynnä kylmyyttä, lunta, loskaa, jäätä ja kaikkea muuta, mitä talveen liittyy. Jännä juttu kyllä, että joka ikinen talvi tulee yllätyksenä se, kuinka tolkuttoman pitkältä vuodenajalta se tuntuu, vaikka näin suomalaisena pitäisi kyllä olla tottunut kyseiseen rupeamaan. Itselleni ainakin iskee joka vuosi viimeistään helmikuussa armoton talviviha, jonka takia ainut henkireikä on kevään ja kesän menojen suunnittelu.

Unelmissa terassikauden korkkaus

Eilen hyytävän arktista eloani piristi hauska tapahtuma töissä, joka onneksi laittoi perusarkea hieman uuteen uskoon! Hieman vähemmän yllättäen myös tänään työkavereiden kanssa jutustellessa puheenaiheet kääntyivät nopeasti kevään odotukseen. Suunnittelimme jo yhteisiä aurinkoisia terassivisiittejä sille samalle sekunnille, jona lämpömittari nousee edes etäisesti inhimillisiä asteita muistuttaviin lukemiin. Kevään ensimmäiset oluet ulkona auringossa ovat aina omaa luokkaansa, vaikka villahuivia joutuisikin kietomaan kaulalleen hieman huolellisemmin.

Kesällä kaikki on mahdollista

Kevään malttamaton odottelu on tietysti vain hieman siedettävämmäksi jaksotettua kesän odotusta. Siitähän me kaikki loppupeleissä haaveilemme, eikös niin? Kesä on aivan ehdoton suosikkivuodenaikani eikä lämpimiä päiviä ja valoisia öitä voita kerrassaan mikään. Niissä on aivan oma tunnelmansa, sillä kaikki parhaat seikkailut tapahtuvat totta kai kesäisin. Ajatuskin rannalla makoilusta, festivaalien kiertämisestä ja puistoissa nautituista juomista saa melkein onnenkyyneleet silmiin täällä koleassa kelissä tarpoessa. Onneksi ei ole enää tolkuttoman paljon odotusta jäljellä! Ensi kesänä aion myös yrittää ehtiä harrastaa kotimaan matkailua, ehkäpä muutenkin kuin festivaalien muodossa. En malta odottaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *