Press "Enter" to skip to content

Lontoon matkan suunnitteleminen

Meitä on lähdössä kolmen hengen porukka Lontooseen, ja seurueessa nähdään minut, kaverini sekä yksi tyyppi meiltä töistä. Olen varannut netin kautta halpalentoyhtiön liput ja majoituksen meille pitkäksi viikonlopuksi, joten tehokasta peliaikaa on monta päivää. Suosittelen netin kautta varaamista, se oli tosi helppoa. Eilinen illallinen vanhempieni kanssa antoi minulle paljon uusia ajatuksia.

Lentomme saapuu Heathrow´n lentokentälle, joka on yksi Lontooseen tulevista kentistä. Sieltä etsimme jonkun paikallisen kuljetuksen tai sitten voimme ottaa taksin meidän majapaikkaan, joka on yhden tähden melko vaatimaton pikkuhotelli lähellä Oxford Streetiä. Hotelli on halpa, mutta se sopii meidän pieneen budjettiimme.

Hotellilta on tosi näppärää kävellä aamutuimaan shoppailemaan Oxford Streetin ostoskadulle. Siellä on satoja eri liikkeitä! Olisi mahtavaa päästä käymään maailmankuululla Harrodsilla, mutta se on vähän turhan kallis liike. Ostoskatuun tutustumisen jälkeen käydään tutustumassa London Eye -maailmanpyörään. Minulla on kylläkin korkean paikan kammo, mutta onhan tämä kuuluisa muistomerkki nähtävä.

Sen jälkeen on päästävä syömään, koska serkkuni ovat tulossa paikalle lauantaina muutamaksi päiväksi tutustumaan kaupunkiin. Luvassa on siis mukavaa aikaa heidän kanssa, ja se ei tarkoita hienoa syötävää sivistyneessä paikassa, vaan oikein kunnon englantilaiset fish and chips -annoksia. Sitten piipahdetaan vielä London Aquariumissa, kun ollaan siellä suunnalla liikkeellä. Akvaarionäyttelyssä on kuulemma yli kolmen metrin pituisia kaloja näytillä, joten akvaarioidenkin pitää olla todella suuria. Illalla voisimme käydä katsomassa stand up -esitystä yhdessä pubissa lähellä Piccadilly Circusta.

Museoita ja muuta

British Museum on pakko nähdä. Siellä on intialainen valtava timantti ja kaikkea muutakin kolonialismin tuomaa arvotavaraa. Haluaisin myös käydä vahakabinetissa katsomassa Elvistä. Jos energiaa riittää, niin illan kruunaa vielä London Dungeon -kauhumuseo. Kun kauheuksien ja kidutusmenetelmien jälkeen uni ei kuitenkaan maistu, sen jälkeen on pakko päästä yökerhoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *