Press "Enter" to skip to content

Paras krapulalääkkeeni

Olin ollut auttamassa tyttökaverini uuteen asuntoon muutossa, ja luonnollisesti ilta venähti vähän turhan pitkäksi, sillä olihan viikonloppu ja vapaata. Meillä oli tosi hauskaa, kun saatiin muutto valmiiksi. Laitoimme saunan lämpiämään, ja siinä odotellessa maistelimme vähän oluita ja viinejä. Kun olimme saunoneet pitkän kaavan mukaan, alkoi luonnollisesti menojalka vipattaa ja kohta töppöset askelsivat kohti keskustan baareja.

Baarissa oli mukavaa porukkaa, joiden seuraan lyöttäydyimme. Pelasimme, juttelimme, nauroimme ja tanssimme. Samalla taisi mennä muutama shotti liikaa, kun seuraavana aamuna oli tuskainen olo.

Mikä neuvoksi huonoon oloon?

Three glasses of smoothies with different berries on wooden background

Sydän hakkasi, päätä särki ja suussa maistui metalli. Koitin juoda mummon tekemää marjamehua, jossa tiesin olevan runsaasti C-vitamiinia. Nälkäkin kurni vatsassa, kun taas olo tuntui heikolta. Koitin miettiä kuumeisesti, että mikä auttaisi surkeaan olotilaani. Sain tehdyksi itselleni vielä banaani-mustikka-smoothien. Pitäisi syödä, mutta mitkä olisivat Helsingin parhaat paikat bileillan jälkeiselle yöpalalle. Terveellinen juoma alkoi toimia, kun oloni tuntui hieman parantuvan.

Yleensä krapulaiseen olotilaani ovat toimineet rasvaiset pikaruuat, kuten hampurilaiset tai neljän täytteen muhkeat juustopitsat, mutta myös tacot ja burritot. Näiden kanssa maistuu kylmä automaatista laskettu keltainen limppari. Soitin kaverilleni ja sovimme, että nähdään yhdessä lähipitseriassa. Sieltä löytyvät maailman parhaat paistetut pitsat juuri niillä täytteillä, joista minä pidän. Kunnon pitsassa pitää olla kinkkua, homejuustoa, salamia, jalopenoja, reilusti juustoa ja valkosipulia. Lisäksi voin ottaa pienen talon salaatin tuoreilla kasviksilla höystettynä. Tällä eväällä talttuu pahempikin darra, suosittelen!

Ruuan jälkeen olo alkoi olla jo ihan normaali, pääsärkykin oli tipotiessään. Marssimme kaverini kanssa lähellä sijaitsevaan videovuokraamoon ja lainasimme yhden videon oikein vanhan ajan tyyliin. Siihen ottaa kyytipojaksi vähän suklaata ja juotavaa, on elämä siinä vaiheessa voittanut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *