Press "Enter" to skip to content

Helsingin parhaat paikat bileillan jälkeiselle yöpalalle

Tyhjällä vatsalla ei kannata mennä nukkumaan, ei varsinkaan ankaran joraussuorituksen päätteeksi! Siksi ajattelin jakaa hieman omia kokemuksiani Helsingin yökyöpeleille ruokaa tarjoilevista paikoista, joita tulee usein hyödynnettyä pitkän bileillan päätteeksi.

Kalliossa vieretysten sijaitsevat Kaiku ja Kuudes linja sekä keskustan LeBonk ja legendaarinen Tavastia ovat mielestäni parhaat yökerhot Helsingissä. Monessa muussakin paikassa tulee käytyä säännöllisesti, mutta satunnaisia Ääniwalli-visiittejä lukuun ottamatta poistun äärimmäisen harvoin keskusta-Kallio-mukavuusalueeltani, johon Helsingin yöelämä toki onkin keskittynyt. Niillä main on siis tullut metsästettyä suuhunpantavaa aamuyön tunteina useamman kerran!

Keskustan varmat nakit

Helpoiten yöpalaa löytyy tietysti keskustan alueelta, joka kuhisee elämää viikonloppuyöt läpeensä. Yöllisten ruokailijoiden suosikki oli, ainakin niin pitkään, kun itse kykenen muistamaan, Sokoksen McDonald’s, joka kuului myös omiin vakiopaikkoihini. Nykyään Sokoksen yhteydestä ei enää paikkaa löydy, mutta onneksi Kampin ravintola palvelee nälkäistä juhlijaa myös öiseen aikaan. Samoilla kulmilla sijaitsee myös Eerikin pippuri, joka sekin tarjoilee ruokaa aamuviiteen asti paitsi viikonloppuisin myös jokaisena arkipäivänä. Bailujalkahan saattaa totta kai vipattaa myös keskellä viikkoa!

Bileporukkamme ehdoton ykkössuosikki on pitsa, ja sillä tulee herkuteltua viikonloppu öisin useimmiten Forumin kupeesta löytyvässä Barbarossa-pizzeriassa. Yölliselle seikkailijalle sopivien aukioloaikojen lisäksi ilahduttavat halvat hinnat: haluamansa kahden täytteen pitsan tai kebabannoksen saa viidellä eurolla! Istumapaikkoja ei ole paljon, joten nappaamme yleensä ruuat kainaloon ja suuntaamme pitsajatkoille viereisessä korttelissa asuvan kaverini luokse.

Rautatieaseman tuntumassa palvelevat moninaiset ruokarekat ja kioskit ovat nekin toimineet pelastuksenani varsin usein. Uusia toimijoita ilmestyy areenalle säännöllisin väliajoin, ja tarjonta vaihtelee aina perinteisistä makkaraperunoista eksoottisimpiinkin makunautintoihin.

Nälkäisenä Kalliossa

Kallio on toki toinen toistaan houkuttelevimpien ruokapaikkojen koti, mutta öiseen aikaan tarjonta harmittavasti supistuu. Kurvissa sijaitseva pizzeria Sivuraide on alueen uskollisimpia nälän tyrehdyttäjiä ja palvelee uupuneita juhlijoita sekä muita yöllä liikkuvia perjantai- ja lauantai öisin aamuneljään saakka. Pikkutunneilla pitsaa saa myös Hämeentien alkupäässä sijaitsevasta Sabasta, joka on arkisinkin auki yhteen asti. Viikonloppuisin pitsaa ja intialaisia herkkuja tarjoillaan aamuviiteen saakka.

Monesti jotain pientä syötävää tekisi mieli, mutta sen haluaisi napata mukaansa mahdollisimman nopeasti. Silloin pelastajana toimii Kurvin vuorokauden ympäri palveleva S-market notkuvine karkkihyllyineen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *