Press "Enter" to skip to content

Mielestäni parhaat yökerhot Helsingissä

Ajattelin kirjoitella hieman suosikkibilepaikoistani täällä Helsingissä, koska vinkit varmasti kelpaavat niin täysi-ikäistyville, muualta muuttaville kuin vanhoihin kantapaikkoihin kyllästyneillekin. Tässäpä siis oma kolmen kärkeni klubeista, joihin huomaan eksyväni kerta toisensa jälkeen illan alkuperäisistä suunnitelmista riippumatta. Toivottavasti tykkäätte!

  1. Kaiku & Kuudes linja

Niputan nämä Kallion tyylikkäät naapurukset jaetulle ykkössijalle, koska usein tulee käytyä perätysten kummassakin ja usein taas päädyttyä viereiseen paikkaan, vaikka olisi alun perin ollut suunnitelmissa mennä toiseen. Useimmiten niin, että on ollut tarkoitus mennä Kaikuun tunnelmoimaan jotain ulkomaista huippuluokan dj:tä, mutta älyttömien jonojen ja tammikuisen viiman takia vieressä nököttävä, sattumalta lähes jonoton Kuudes linja onkin näyttänyt houkuttelevammalta. Joskus taas Kaiku sattuukin olemaan hieman hiljaisempi ja parhaat bileet sekä läjä tuttuja odottavatkin Kuudennella linjalla. Molemmat klubit takaavat joko yksin tai yhdessä aina täydellisen bileillan, jonka aikana on oikeasti kiinnostavaa musiikkia ja ehkä ripaus berliiniläisten elektroklubien tunnelmaakin.

  1. Tavastian Lauantaidisko

Vanha kunnon LaDi oli muutamaa haparoivaa virhelyöntiä lukuun ottamatta ensikosketukseni baarielämään. En ikinä unohda elämäni ensimmäistä täysi-ikäisyyden kesääni, kun juuri 18 vuotta täytettyäni ravasin parhaiden ystävieni kanssa Lauantaidiskossa rehellisesti sanottuna varmasti joka ikinen lauantai koko kesäloman ajan – siinä jäivät mökkireissut vanhempien parissa armotta kakkoseksi. Vaikka nykyään tulee käytyä juhlimassa paljon muuallakin, ei Lauantaidiskoon silti kyllästy koskaan! Viimeisen kuukauden ajaltakin on muistoissa yksi aivan mahtava ilta Tavastialla. Olimme ystäväni kanssa katsomassa lauantai-illan keikkaa. Koska samaan hintaan saa jäädä Lauantaidiskoon veivaamaan, emme tietenkään poistuneet paikalta keikan päätyttyä. Hyvä niin, koska illasta kehkeytyi yksi parhaista pitkiin aikoihin! Lauantaidiskossa soi perusklubeihin verrattuna virkistävän erilainen musiikki, ja tanssilattialla on aina huippuhyvä meininki!

  1. LeBonk

LeBonk osuu valinnaksi usein silloin, kun etsinnässä on kreisibailaus, mutta pintaliitopaikat tai senhetkisen megahittibiisin kuuleminen 50 kertaa illan aikana eivät kuitenkaan kiinnosta. LeBonkissa on loistavat puitteet kunnon juhlimiselle, joskin kannattaa tarkistaa illan mahdollinen erikoisohjelma omituisten teemojen tai epäkiinnostavien esiintyjien varalta. Useimmiten LeBonkin viihdyttävyyteen voi kuitenkin huoletta luottaa, ja se pesee monen muun keskustan paikan meiningin aivan leikiten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *